Britská skupina SAS zneškodnila 15 džihádistov ISIS len pár sekúnd predtým, než zabili kresťanskú rodinu

Ostreľovači z elitných špeciálnych jednotiek britskej armády SAS v Iraku pri riskantnej operácii zastrelili celkom 15 džihádistov ISIS, ktorí sa práve chystali popraviť kresťanskú rodinu.

 

 

Špičkovým sniperom sa podarilo v blízkosti irackého Mosulu zasiahnuť v okamihu, keď už islamskí teroristi držali nože pod hrdlom zadržaného otca so synom.

Obaja muži patrili do osemčlennej rodiny, ktorá odmietla prestúpiť na islam, a mala byť preto popravená. Kati z radov džihádistov však boli tesne predtým takmer súčasne na diaľku zastrelení do hlavy. Obaja boli okamžite mŕtvi.

K operácii došlo krátko po páde Mosulu v júli tohto roku, ale podrobnosti o nej boli armádou zverejnené až teraz. Ako prvý o nej informoval internetový portál britského denníka Daily Star.

Britským jednotkám v Iraku sa podarilo získať informácie, že popravčie komando islamistických extrémistov v Mosule zajalo kresťanskú rodinu.

Britskí vojaci sa rozhodli rýchlo konať. Zo vzdialenosti jedného kilometra zasiahli s pomocou odstreĺovacích pušiek L115 a nábojov .338 Lapua Magnum na dvoch teroristov, ktorí sa chystali popraviť rukojemníkov.

Potom namierili na ďalších bojovníkov Islamského štátu. Tí sa pokúsili utiecť v nákladnom automobile, ale ocitli sa v prudkej paľbe, ktorá trvala asi pol hodinu.

Rodinu kresťanov sa podarilo odviesť do bezpečia ešte predtým, než na miesto dorazilo ďalších 80 džihádistov, ktorí sa sem vydali pozbierať telá zastrelených spolubojovníkov.

„Bol to úžasný deň pre našu SAS,“ povedal nemenovaný zdroj. „Pomohla nám náhoda.“

Hliadkujúci ostreľovači SAS sa ocitli v správny čas na správnom mieste. „Zabijaci sa pohybovali v tomto regióne a popravovali dedinčanov. Moslimské rodiny obviňovali zo špionáže a kresťania, ktorí odmietli konvertovať na islam, boli popravovaní, „dodal zdroj.

„Keď ostreľovači začali paľbu, všetci na mieste akoby strnuli. Ale po zasiahnutí prvých štyroch teroristov ostatní islamisti začali utekať a strieľali na všetky strany. Len zajatá rodina zostala v pokoji. Džihádisti z Islamského štátu sa z miesta pokúsili odísť v nákladnom aute, ale jeho vodiča sa podarilo zastreliť, následne boli zabití aj zvyšní teroristi.“


Publikovaný

v

od

Značky: