The Daily Star Sunday: V archíve CIA našli fotografie popierajúce smrť Hitlera!

Adolf Hitler bol údajne videný v Bolívii nažive desať rokov po skončení druhej svetovej vojny, napísal denník The Daily Star Sunday

V odtajnených archívoch CIA sa našli správy jedného z latinskoamerických agentov s kódovým označením Cimelody-3, ktorý dodal nepriame potvrdenie tohto tvrdenia.

Agent zaznamenal svedectvo bývalého príslušníka SS Philipa Citroena, ktorý sa údajne mesačne stretával s bývalým Führerom v Bolívii. Citroen pracoval pre lodnú spoločnosť Royal Dutch, a asi raz za mesiac sa vydával na služobnú cestu z Maracaibo (Venezuela) do Kolumbie, uviedol Daily Star Sunday.

Cimelodi-3 komunikoval s informátorom prostredníctvom sprostredkovateľa. Požiadal o priame dôkazy a dostal fotografiu Citroena s mužom, ktorý „pripomínal“ Hitlera. Fotku odfotil v bolívijskom meste Tunja v roku 1954. Získané informácie poslal agent do ústredia CIA.

Podľa rovnakého zdroja odišiel tento muž v roku 1955 z Bolívie a presťahoval sa do Argentíny.

Ako noviny upozorňujú, medzi priaznivcami konšpiračných teórií je Argentína označovaná za základňu utečených a prežívajúce nacistov.

Po vojne však vodca Sovietskeho zväzu Josif Stalin presvedčil amerického prezidenta Hyrry Trumana, že Hitler je mŕtvy. Takisto historici sa rozhorčene bráni špekuláciám o „zachráneným Führer“.


Publikovaný

v

od

Značky: